Drömrulle
3 ägg
1½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50g rumsvarmt margarin
75g naturell cream cheese
1 dl florsocker (justera mängden tills fyllningen är så "hård" du vill ha den)
1 tsk vaniljsocker
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda potatismjöl, kakao, och bakpulver, sikta i blandningen i äggsmeten och vänd ner det, vispa inte för då förlorar du luften som du fick in i äggsmeten under steg 1.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
- Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5 minuter (har du varmluftsugn så sänker du temperaturen till 200 grader).
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra sedan bort pappret som kakan gräddades på. Låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen.
- När kakan svalnat breder du ut fyllningen och rullar ihop den. Låt rullen stå svalt ett tag innan det är dags att skära upp den.
Fyllning:
- Blanda ihop margarin, cream cheese, florsocker och vaniljsocker till lagom konstistens.
Kommentarer
Trackback