Drömrulle

3 ägg
1½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50g rumsvarmt margarin
75g naturell cream cheese
1 dl florsocker (justera mängden tills fyllningen är så "hård" du vill ha den)
1 tsk vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda potatismjöl, kakao, och bakpulver, sikta i blandningen i äggsmeten och vänd ner det, vispa inte för då förlorar du luften som du fick in i äggsmeten under steg 1.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5 minuter (har du varmluftsugn så sänker du temperaturen till 200 grader).
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra sedan bort pappret som kakan gräddades på. Låt svalna. Under tiden kan du göra fyllningen.
  6. När kakan svalnat breder du ut fyllningen och rullar ihop den. Låt rullen stå svalt ett tag innan det är dags att skära upp den.
Fyllning:
  1. Blanda ihop margarin, cream cheese, florsocker och vaniljsocker till lagom konstistens.

Amerikanska Cookies med M&M godis

Amerikanska Cookies med M&M godis
ger ca 20 kakor

4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
150 g rumsvarmt margarin
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
2 ägg
2 dl M&M godis (jag använde ca 1 dl crisp m&m och 1 dl choco m&m)

1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.

2. Vispa margarin, socker och farinsocker mjukt i en annan skål.
3. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt mjölblandningen lite i taget och rör tills du fått en jämn smet.
4. Hacka godiset i jämna bitar och tillsätt det i blandningen.
Jag brukar lägga smeten på plastfolie och sedan rulla den däri tills det blir en korv.
Låt "korven" vila svalt i ca 1 timme.
5. Ta bort plastfolien och skär rullen i ca 20 jämnstora bitar, rulla bitarna till bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Lämna generöst med mellanrum mellan bollarna då kakorna kommer flyta ut något.
6. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 15-20 minuter, tills de fått fin färg och fortfarande är något mjuka.
Låt svalna på plåten.

Kanellängd

2 st Kanellängder

50g jäst
150g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
1 ägg
ca 15-16 dl vetemjöl

Fyllning:
margarin
socker
kanel

Pensling & Garnering:
Uppvispat ägg
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en bunke, stö över lite utav sockret för att snabba på jästen att lösa upp sig. Smält margarinet och tillsätt mjölken och kardemumman, värm till fingervärme. Tillsätt lite vätska i taget och rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt salt, resten av sockret, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den är smidig och släpper från bunken. Till det här momentet använder jag en hushållsassistent då jag tycker att det ger bäst resultat, men det är ju upp till var och en.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

3. Rör under tiden ihop margarin, socker och kanel till fyllningen.
Här har jag inte skrivit ut några mått då det är upp till var och en hur mycket eller lite fyllning man vill ha, desto mer fyllning - saftigare längder.

4. Arbeta degen på mjölat underlag, dela den i 2 (eller flera, beroende på hur stora längder du vill ha) lika stora bitar.
Kavla ut den ena biten till en rektangel och bred på lite drygt hälften av fyllningen.
Rulla ihop biten och lägg den med skarven neråt på en smörpappersklädd plåt.

5. Klipp djupa jack i rullen och vik dem växelvis åt höger och vänster.
Upprepa proceduren på resterande degbitar.
Låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 min.

6. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Gräddas i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter (eller tills de fått fin färg.)
Låt svalna under duk på galler.

Födelsedagscupcakes


Bjöd även på chokladcupcakes med kokos i.

Recept:
blir 12-20 muffins beroende på hur stora du gör dom.

125 g rumsvarmt margarin
1½ dl socker
2 ägg
3½ dl mjöl + 1 dl kokos (önskas inte kokos blir det 4½ dl mjöl)
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vispa margarin och socker pösigt, tillsätt 1 ägg i taget under vispning.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål innan du tillsätter det i äggsmeten.
Avsluta med att tillsätta vätskan.
Fyll formarna till 2/3 av formen för att förhindra att dom "pyser över" kanten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 min, beroende på ugn.


Cream Cheese Frosting:
200 gram cream cheese (naturell)
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
(ev. några droppar karamellfärg)
Blanda cream cheese, vaniljsocker och florsocker till lämplig konstistens, tillsätt mer florsocker och du vill ha den hårdare.
Garnering: Princess Lillifee strösselmix.

Födelsedagstårta till Mathilda

Nu är allt kalasfirande över för den här månaden.
Det har blivit en del bakande, känns inte som man har gjort annat, inte för att jag klagar men ja... Haha.
Här kommer i alla fall Mathildas 2årstårta.
Består av:
Ljusa tårtbottnar (inte bakat dessa själv då det inte riktigt fanns tid till det)
Fyllning: Jordgubbsmousse, jordgubbssylt, chokladkräm och lite vindruvor.
Topping: Vispgrädde med en uns vaniljsocker, Dr Oetker Princess Lillifee strösselmix, Dr Oetker Princess Lillifee glitterglasyr.
Figurer: Barbaflink i marsipan som kommer från Baksidan samt ett ljus i form av en 2a.

RSS 2.0